Potkrikken

Een hydraulische potkrik is ideaal voor het liften van zware voertuigen zoals auto's of aanhangwagens. Ook wordt hij vaak gebruikt voor het waterpas zetten van een caravan. Bekijk hier onze verschillende compacte en betaalbare potkrikken.

Tonen als Raster Lijst

1-2 van 2

per pagina
Filter Sorteren
2 producten gevonden Gesorteerd op positie
Sorteer op
 1. George Tools hydraulische potkrik 2 ton
  George Tools hydraulische potkrik 2 ton
  € 25,00 € 12,50
  Levering 1 - 3 werkdagen
 2. George Tools hydraulische potkrik 4 ton
  George Tools hydraulische potkrik 4 ton
  € 30,00 € 15,00
  Levering 1 - 3 werkdagen

1-2 van 2

per pagina

Wat is een potkrik?

Een potkrik wordt gebruikt om een voertuig op te krikken. In de praktijk worden vooral auto’s met een autokrik of garagekrik omhoog gebracht en wordt een potkrik gebruikt om caravans en campers te stabiliseren. Een potkrik is klein en handzaam. Daarom wordt deze ook vaak gebruikt in geval van nood bij pech onderweg.

Potkrik of garagekrik?

Wanneer u vaak een krik nodig heeft is het verstandig om te kiezen voor een gebruiksvriendelijke krik. Meestal wordt hiervoor de autokrik of garagekrik gebruikt. Deze zijn eenvoudig op hoogte te brengen. Een potkrik is veel lichter en compacter dan een autokrik. Een potkrik kan, net als de autokrik, gebruikt worden voor auto’s maar worden in de praktijk vooral gebruikt voor het stabiliseren van een camper of caravan.

Hoe camper of caravan waterpas zetten met potkrik?

In vier simpele stappen kunt u veilig uw caravan of camper stabiliseren met een potkrik.

1. Plaats de camper of caravan op een zo vlak mogelijke ondergrond (laat de caravan nog even aan de auto gekoppeld i.v.m. wegdraaien te voorkomen) en zet stopblokken of wielkeggen achter de wielen.

2. Zet waterpas over de breedte-as aan de caravan. Gebruik hiervoor attributen zoals een potkrik en assteunen. Tip: zet de caravan aan de linkerzijde omhoog, dan sluit de voortent het beste aan op de grond.

3. Zet nu de caravan in de lengte waterpas en controleer of de caravan goed staat.

4. Stabiliseer de caravan die nu volledig waterpas staat, draai de stabilisatiesteunen uit en controleer om de aantal dagen af de steunen en potkrikken nog juist staan ingesteld.

5. Koppel de auto los en geniet van uw vakantie.

Potkrik gebruiken

Een potkrik is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik. Zorg dat het ventiel dicht is en plaats de potkrik op de juiste plaats. Beweeg de hendel op en neer om de potkrik op de juiste hoogte in te stellen. Plaats assteunen en u kunt beginnen aan het sleutelen aan uw auto. Klaar met sleutelen? Verwijder de assteunen en laat de potkrik langzaam zakken.

Potkrik laten zakken

Een potkrik laten zakken is net zo eenvoudig als een potkrik gebruiken om iets omhoog te krikken. Draai het oranje ventiel onderaan de potkrik een kwartslag en het gewicht van de caravan of camper doet de rest. Staat het voertuig weer op zijn plek, draai dan het ventiel weer terug en berg de potkrik op voor de volgende keer.

Potkrik 2 ton

Met een potkrik 2 ton kunt u eenvoudig een caravan stabiliseren of een standaard auto opkrikken. Plaats na het opkrikken assteunen onder de auto voordat u onder de auto gaat klussen. De potkrikken van George Tools zijn standaard ingesteld tegen overbelasting.

Potkrik 4 ton

Voor de grotere, luxere auto’s en kleine vrachtwagens zoals bakwagens kunt u de potkrik 4 ton gebruiken. Uiteraard is in deze gevallen een garagekrik of autokrik met wielen net zo praktisch en gebruiksvriendelijk.

Potkrik met overdrukventiel

George Tools potkrikken zijn voorzien van een overdrukventiel. Dit voorkomt overbelasting op de krik. Hierdoor kunt u veilig werken. Gebruik een krik, waarmee u een auto wilt opkrikken altijd in combinatie met assteunen.

Wilt u meer weten over onze auto accessoires? Neem dan contact op met de de experts van George at Work. Zij helpen u graag.

© - George at Work