Hoe gebruik je een autokrik? Vraag en antwoord!

het gebruik van een autokrik van George at Work

Een goede autokrik is een must-have voor elke auto-eigenaar. Niet alleen is een professionele garagekrik handig voor hobbyisten, een krik kan onderweg ook goed van pas komen. Vaak wordt dan de wegenwacht gebeld, terwijl u een lekke band ook gemakkelijk zelf kunt wisselen. Ook voor een bandenwissel hoeft u niet langer naar een garage.

Welke autokrik is het beste voor uw auto?

Niet elke krik is geschikt voor iedere auto, maar waar moet u nu op letten bij het kopen van een krik? Dit zijn de belangrijkste punten: Gewicht: Zoekt u een autokrik die u makkelijk kunt opbergen? Let dan bij aanschaf vooral op het gewicht van de krik. Een zware garagekrik is niet praktisch voor onderweg. Profielhoogte Er zijn garagekrikken verkrijgbaar met verschillende profielhoogtes. De minimale hoogte is belangrijk om te controleren bij aanschaf van een krik. Zo zijn er extra lage garagekrikken, maar ook modellen speciaal voor SUV’s. Capaciteit: Met één autokrik wordt de auto slechts op één punt van de grond getild. De maximale capaciteit hoeft dus niet het totale gewicht van de auto te zijn. Een krik met een capaciteit van 1,5 ton kan een voertuig met een gewicht van 3 ton liften.

Soorten krikken

George Tools autokrik voor onderweg

Kleine autokrik voor onderweg

Kraftmeister garagekrik extra laag

Professionele garagekrik met extra laag profiel

George Tools potkrik 4 ton

Een potkrik voor de caravan of camper

Waar plaatst u een autokrik?

Zorg dat de auto op een harde en vlakke ondergrond staat. Vervolgens plaatst u de krik onder de auto, zorg ervoor dat u weet waar de krikpunten zitten, anders zou de auto kunnen beschadigen. Meestal zitten de krikpunten aan de onderkant van de auto, onder de deuren. Dit verschilt echter per auto, dus raadpleeg altijd de gebruikershandleiding om de juiste krikpunten te vinden.

Hoe gebruikt u een autokrik?

Zorg dat de auto op een veilige plek staat en zet hem op de handrem. Zo voorkomt u dat de auto gaat rollen tijdens het opkrikken. Voor extra veiligheid kunt u de wielen ook nog blokkeren met wielkeggen. Vervolgens plaatst u de krik onder de auto. Wanneer de krik op het goede punt staat, kan het omhoog krikken van de auto beginnen. Doe dit net zo lang tot het wiel los komt van de grond. Plaats voor de veiligheid altijd assteunen zodra u de auto hebt opgekrikt. Laat aan het einde de auto weer rustig zakken, dit doet u niet bij elke autokrik op dezelfde manier.

Let op! Gebruik een autokrik altijd in combinatie met assteunen, wanneer u gaat sleutelen aan een auto.

2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0
© - George at Work