Werkplaatsinrichting zelf samenstellen Premium Line

werkplaatsinrichting zelf samenstellen premium

U wilt zelf een werkplaatsinrichting samenstellen uit de Premium line. Een goede keuze! U kiest voor een diep werkblad van 60 cm voor extra veel werkruimte en daarnaast hebben de producten uit deze lijn een oerdegelijke kwaliteit zodat u lang gebruikersplezier heeft van uw werkplaatsinrichting. We helpen u graag verder op weg met het kiezen van de juiste modulaire onderdelen.

Checklist: Alle gegevens bij de hand?

Klik en lees meer

Voor ruim €800 kunt u een werkplaatsinrichting maken met 1 opbergkast, werkblad, gereedschapswand en wandkast met verlichting. Of en hoe u dit verder wilt uitbreiden, bepaalt u zelf. Het voordeel van een modulair systeem is dat u zelf kasten kunt toevoegen totdat de opstelling precies aan uw wensen voldoet.

Het is belangrijk dat u voor uzelf vaststelt, welke kasten u nodig heeft en hoeveel. Machinekoffers kunnen beter worden opgeborgen in de opbergkasten, wandkasten of werkplaatskasten. Voor handgereedschap hebben we gereedschapsladekasten en gereedschapswanden beschikbaar.

U kiest voor een RVS werkblad indien u veel met vloeistoffen werkt. Dit blad is gevuld met hout waardoor het extra stevig is en tegen een stootje kan. Een eiken werkblad is minder gehorig, oerdegelijk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Kies wat bij u past!

De Premium Line kenmerkt zich door de vele kleuren. We hebben de meeste kasten in 6 kleuren beschikbaar: geel, rood, grijs, oranje, groen en blauw. Bekijk de verschillende opties en kies uw favoriete kleur. Wilt u kleuren combineren? Dat kan! Neem dan even contact op met onze klantenservice, zij helpen u graag.

Zodra u weet wat de lengte is van de muur voor de werkplaatsinrichting, kunt u uitrekenen hoeveel kasten u kunt plaatsen. Hier vindt u een overzicht met de maten van de kasten:

 • Groep 1: Opbergkast, prullenbak, gereedschapsladekast, wandkast: 68 cm
 • Groep 2: Werkplaatskast 1 deur: 60 cm / Werkplaatskast 2 deuren: 91.5 cm

De afmetingen van gereedschapswanden en werkbladen zijn afgestemd op de maten van de kasten uit groep 1. Het past altijd! Wéér een voordeel van een modulair systeem.

Veelgestelde vragen

Een werkplaatsinrichting is een verzamelnaam voor alle soorten opbergkasten, gereedschapsladekasten, werkbanken en gereedschapswanden die gebruikt worden om een werkplaats in te richten, met als hoofddoel een plek te creëren waar klussen uitgevoerd kunnen worden en het benodigde gereedschap opslagen kan worden.
De werkplaatsinrichtingen van Kraftmeister uit de Premium Line worden niet bevestigd aan een muur. Ze zijn losstaand van de muur. U bevestigt de gereedschapswanden aan de lage kasten en de wandkasten op de gereedschapswanden. De consturctie is zo stevig dat u geen muur nodig heeft. Dat is één van de voordelen van een modulair systeem.
Bijna alle kasten worden gemonteerd geleverd. Dat wil zeggen uitpakken en neerzetten. U kunt zelfs de gereedschapswanden in uw eentje opbouwen, mits u een beetje handig bent. Een gebruiksaanwijzing wordt meegeleverd zodat u de modulaire elementen van uw werkplaatsinrichting gemakkelijk kunt opbouwen.
Hiervoor hebben we veel accessoires beschikbaar zoals haken voor handgereedschap, houders voor sleutels en power tools en plastic werkplaatsbakjes voor klein ijzerwaar zoals moertjes en schroefjes. Neem een kijkje bij accessoires voor de mogelijkheden. Ze zijn eindeloos. Werkt u digitaal in uw werkplaats? Dan is het verstandig om ook na te denken over het ophangen van een scherm of tv.
Jazeker, we adviseren om te kiezen voor de werkplaatskast met 2 deuren. Deze kast heeft zelfs een kledingroede voor een hanggedeelte. De legplanken in de werkplaatskast met 1 deur zijn ook geschikt om werkkleding in op te bergen.
Wij adviseren om altijd te kiezen voor tenminste 1 gereedschapswand met stopcontact. Zo kunt u altijd zonder problemen uw werkplaatsverlichting aansluiten én u kunt met elektrisch gereedschap werken aan de werkbank. Heeft u een raam in de werkplaats? Kies dan voor de halfhoge gereedschapswand en u behoudt het daglicht in de werkplaats. Bij een hoekopstelling kiest u altijd voor twee gereedschapswanden hoek.
Verlichting is standaard inbegrepen indien u wandkasten bestelt. Voor aansluiting op de netstroom bestelt u een gereedschapswand met stopcontact.

Stel uw werkplaatsinrichting Premium zelf samen

Het proces voor het zelf samenstellen van de werkplaatsinrichting Premium bestaat uit 4 stappen:

 • Kies uw kasten
 • Kies uw werkblad
 • Kies uw gereedschapswand
 • Kies uw wandkast
Tip: U kunt de filter-opties gebruiken om u te helpen bij uw keuze.

1. Kies uw onderkasten en hoge werkplaatskasten

Zie op de afbeelding hieronder hoe deze kasten deel uitmaken van uw werkplaatsinrichting:

kasten-werkplaats-samenstellen

kasten-werkplaats-samenstellen-mobiel

U begint met het kiezen van lage kasten voor onder het werkblad en hoge werkplaatskasten voor langs het werkblad.

Filter werkplaatscomponent: Kies “kasten” om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden. Maak uw selectie kleiner door ook de kleur van uw wens te selecteren.

U kunt zelf bepalen hoeveel kasten u binnen uw werkplaatsinrichting wilt hebben. U bent niet gebonden aan een maximum aantal kasten.

Hoekopstelling: Kies voor een hoekkast.

2. Kies uw werkblad

Zie op de afbeelding hieronder hoe de werkbladen deel uitmaken van uw werkplaatsinrichting.

werkplaats-samenstellen-werkblad

werkblad-werkplaats-samenstellen

Bij het kiezen van uw werkblad maakt u eerst een keuze in werkblad materiaal: RVS of Eiken.

Filter werkplaatscomponent: Kies werkblad materiaal RVS of Eiken voor de mogelijkheden.

Houd de volgende richtlijnen aan voor het bepalen van de juiste lengte van het werkblad:

 • 1 lage kast: werkblad voor 1 kast - 68 cm
 • 2 lage kasten: werkblad voor 2 lage kasten - 136 cm
 • 3 lage kasten: werkblad voor 3 lage kasten - 204 cm
 • 4 lage kasten: 2x werkblad voor 2 lage kasten
 • 5 lage kasten: 1x werkblad voor 3 lage kasten, 1x werkblad voor 2 lage kasten
 • 6 lage kasten: 2x werkblad voor 3 lage kasten
 • 7 lage kasten: 1x werkblad voor 3 lage kasten, 2x werkblad voor 2 lage kasten

Hoekopstelling: Kies voor werkblad voor hoekkast

3. Kies uw gereedschapswand

Zie hieronder hoe de gereedschapswand deel uitmaakt van uw werkplaatsinrichting:

gereedschapswanden-werkplaatsinrichting-samenstellen

wanden-werkplaats-samenstellen

U stemt ook het aantal gereedschapswanden af op het aantal lage kasten waarvoor u gekozen heeft.

Filter werkplaatscomponent: Kies voor "gereedschapswanden" voor alle opties.

Wij adviseren om altijd tenminste 1 gereedschapswand met stopcontact te kiezen om de verlichting (wordt meegeleverd met wandkasten) aan te sluiten op de netstroom. Raam? Kies voor de halfhoge gereedschapswand.

Hoekopstelling: Bestel altijd 2 gereedschapswanden.

4. Kies uw wandkast

Zie hieronder hoe uw wandkasten deel uitmaken van uw werkplaatsinrichting:

werkplaatsinrichting-samenstellen-wandkasten

werkplaatsinrichting-wandkasten

Het kiezen van uw wandkasten met LED doet u aan de hand van het aantal gereedschapswanden. U kunt 1 wandkast kiezen per gereedschapswand. Filter werkplaatscomponent: wandkasten Elke wandkast is voorzien van een LED lamp welke u aan kunt sluiten op het stopcontact in de gereedschapswand. Heeft u geen gereedschapswand met stopcontact besteld? Bestel dan een losse adapter om de LED lamp aan te sluiten op de netstroom.

Hoekopstelling: Kies voor een hoekwandkast.

Uw werkplaatsinrichting is klaar!

Wij adviseren om uw winkelmandje altijd goed te controleren. Een korte checklist.

Aantal lage kasten komt overeen met:
 • Lengte werkblad
 • Aantal gereedschapswanden
 • Aantal wandkasten

Heeft u de juiste producten besteld voor de hoekopstelling?:

 • Hoekkast (lage kast)
 • Werkblad hoek
 • Gereedschapswand hoek
 • Hoekwandkast

En bestellen maar! Veel gebruikersplezier gewenst. Heeft u nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

2 jaren geleden
Did you like this post?
0
0
© - George at Work