Straalketel

Door de ondergrond te stralen kunt u op een relatief eenvoudige manier de ondergrond van roest, verf of oneffenheden ontdoen. Met een straalketel kunt u, ter plaatse, op een gecontroleerde manier deze klus uitvoeren met diverse soorten straalgrit.

Bij George at Work vindt u diverse straalketels en straalcabines. Zo is er altijd wel straalapparatuur die bij uw straalklus past. Ook kunt u bij ons een bijpassende compressor en straalgrit bestellen. Neem een kijkje in onze webshop of laat u adviseren in onze showroom .

Tonen als Raster Lijst

1-4 van 4

per pagina
Filter Sorteren
4 producten gevonden Gesorteerd op positie
Sorteer op
 1. George Tools mobiele straalketel dubbel 2 x 26 L
  George Tools mobiele straalketel dubbel 2 x 26 L
  € 299,00 € 224,25
  Levering 1 - 3 werkdagen
 2. George Tools mobiele straalketel 30 L
  George Tools mobiele straalketel 30 L
  € 210,00 € 206,25
  Levering 1 - 3 werkdagen
  • Deskundig advies (meer dan 15 jaar ervaring)
  • Bezoek onze Showroom in Someren, Nederland
 3. George Tools mobiele straalketel 44 L
  George Tools mobiele straalketel 44 L
  € 225,00 € 150,00
  Levering 1 - 3 werkdagen
  • Deskundig advies (meer dan 15 jaar ervaring)
  • Bezoek onze Showroom in Someren, Nederland
 4. George Tools mobiele straalketel 63 L
  George Tools mobiele straalketel 63 L
  € 245,00
  Levering 1 - 3 werkdagen

1-4 van 4

per pagina

Wat is een straalketel?

Een straalketel is eigenlijk een mobiele straalcabine. De drukketel wordt gebruikt om het straalgrit in te doen. Door het aansluiten van de compressor gaat het uitgekozen straalgrit door het straalpistool tegen de ondergrond aan. Hierdoor verwijdert u eenvoudig verf, roest en andere oneffenheden. Doordat een mobiele straalketel wielen heeft kan deze eenvoudig meegenomen worden.

Wanneer gebruikt u een straalketel?

Een mobiele straalketel is ideaal om objecten te stralen die te groot zijn voor in een straalcabine. Een mobiele straalketel is ook erg geschikt voor het stralen van carrosserie onderdelen wanneer u deze niet wilt of kunt schuren. Een straalketel is compact en voorzien van stevige wielen zodat u de straalketel makkelijk kunt verplaatsen en meenemen.

Wat doet een straalketel?

Wat een straalketel doet is het meest vergelijkbaar met een schuurmachine. In plaats van schuurpapier gebruikt u straalgrit. Door de druk waarmee het straalgrit korrels op de ondergrond gespoten worden is het verwijderen van de bovenlaag zoals verf of roest een eenvoudige klus. Het straalgrit giet u in de ketel van de straalketel. De ketel wordt gekoppeld aan een compressor, net als het straalpistool. Het straalgrit komt vervolgens uit het straalpistool waarmee u gericht kunt ‘spuiten’ zodat verf en roest verwijderd worden.

Hoe gebruik ik een straalketel?

 • Kies de juiste nozzle voor het straalpistool. Hiermee bepaalt u de breedte van de straal.
 • Vul de ketel met het juiste straalgrit. Herbruikbaar of eenmalig straalmiddel? Grof of fijn? Hard of zacht?
 • Sluit de compressor en het straalpistool aan.
 • Start met stralen. Gebruik een opvangbak om herbruikbaar straalmiddel terug in de ketel te doen.

Welke compressor voor straalketel?

Om optimaal gebruik te kunnen maken van een straalketel heeft u ook een goede compressor nodig. Bij George at Work vindt u een groot assortiment compressoren. Zo hebben we altijd de juiste compressor bij uw straalketel. Wilt u weten welke compressor perfect bij uw straalcabine of straalketel past? Neem dan contact met ons op. Onze ervaren medewerkers kunnen u voorzien van een goed en passend advies.

Persoonlijke bescherming bij een straalketel

Veilig werken is het allerbelangrijkste. Gebruik daarom als u gaat stralen met een straalketel altijd een veiligheidsbril of een straalmasker. Bescherm uw handen met geschikte werkhandschoenen.

Straalketel kopen

Een goede straalketel kopen doet u bij George at Work. Hier vindt u naast straalketels ook straalcabines, werkbanken en compressoren van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Weet u nog niet precies welke straalapparatuur u wilt gaan aanschaffen of nodig heeft? Of wilt u graag de producten eerst in het echt zien? Dat kan! In onze showroom kunt u op uw gemak alle straalketels en andere producten komen bekijken. Onze medewerkers beantwoorden al uw vragen en helpen u graag met het kiezen van de juiste producten voor uw klus of werkplaats. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en uw wensen te bespreken.

© - George at Work